Kattevask som kampsport

      Kommentarer er skrudd av for Kattevask som kampsport

Noen sier at katter aldri behøver å bades. Disse pelskledde små skal etter sigende være utstyrt med et spesielt enzym i spyttet som fungerer som en ny forbedret variant av Omo Ultra.

Katteeiere vet at ovennevnte ikke er tilfelle. Katter som har vært ute i nattens mulm og mørke, lukter ikke spesielt godt. Nei, ofte har de en odør som minner mer om et spansk utedass en het sommerdag.

Når så dagen kommer, og du har bestemt deg for å bade dyret, kan det være greit å ha lest disse linjer og ta med disse rådene på veien. For det er ikke enkelt å bade en katt:

 • Tenk på at katten har fordelen av hurtighet og smidighet, mens du har fordelen av styrke. Utnytt denne fordelen og velg også rett sted for hvor badingen skal skje. Er baderommet for stort, risikerer du bare å jage katten rundt i rommet hele tiden. Velg derfor et forholdsvis lite baderom. Er rommet større enn 1 x 1 meter, anbefales det å stige ned i badekaret sammen med katta. Et dusjkabinettet anbefales ikke såfremt det ikke har skyvedører av plast. Et vanlig dusjforheng duger ikke. En katt som går berserk kan strimle opp et slikt forheng fortere enn en politiker skifter mening.

   

 • Husk alltid på at en katt har klør og at den ikke nøler et sekund med å skille huden fra kroppen din. Din fordel i denne sammenheng er at du er smart og vet således hvordan du bør kle deg. En overall tilvirket i seglduk burde gjøre nytten, likeså et par vadere, et par stålbrynjehansker, en arméhjelm, en ishockeymaske og en feltjakke.

   

 • Forbered alt i forveien. Det finnes absolutt ingen mulighet for å stige opp fra karet for å hente en håndduk idet du har en katt som er i ferd med å grave seg gjennom feltjakken. Legg derfor håndduken slik at den er innenfor rekkevidde selv om du skulle ligge kjempende på rygg i vannet.

   

 • Bruk overraskelsesmomentet. Løft opp katten nonchalant, som om du bare skulle ta den med ut på kjøkkenet og gi den mat. Katter vil ikke bry seg med om hvorfor du er kledd som du er. De er i det hele tatt lite interesserte i mote. På eventuelle spørsmål, kan du f.eks. si at du deltar på en produkttest i regi av Helly Hansen.

   

 • Når du er vel inne på baderommet, er hurtighet helt avgjørende for ditt videre liv her på jorden. I en eneste bevegelse må du fylle vann i karet, stige ned i det og helle sjampo på dyret. Du har nå påbegynt de villeste 45 sekunder av ditt liv.

   

 • Katter er fra naturens side ikke utstyrt med håndtak. Innse det faktum at nå har katten såpeglatt pels, og dine utsikter for et heldig utfall har blitt forringet ytterligere. Forvent ikke å få holdt fast katten i mer enn 2-3 sekunder om gangen. Og i de sekundene du har dyret i din forvaring, husk å gni og vask som besatt. Etter det vil nemlig katten rive seg løs, sikkert falle ned i vannet og selv sørge for å skylde av seg sjampoen. Verdensrekorden for katter er 3 sjamponeringer, så ikke forvent for mye.

   

 • Så er vi kommet til tørkingen. Uvante kattebadere tror alltid at dette er den verste jobben, ettersom mennesket nå er fullstendig utkjørt mens dyret fremdeles er på hugget og veldig bestemt. Faktum er at tørkingen vil gå som en lek. Dette på grunn av at katten nå sitter nærmest fastspikret til ditt ene ben. Nå er det bare å ta håndduken og vente litt til du er sikker på at dyret har slått seg til ro på benet ditt. Så er det bare å tørke den.
  (Det hender i blant at katten kan arbeide seg oppover benet ditt og raskt bli en del av arméhjelmen du har på hodet, men da er det bare å riste på hodet til den slipper taket).

   

 • Etter noen dager har katten slappet av så mye at du kan ta den løs fra benet ditt. I de påfølgende ukene før neste bading vil finne sted, vil katten sannsynligvis bruke det meste av sin tid på å sitte med ryggen vendt mot deg. Du formoder sikkert at dyret er fornærmet på deg, men det er ikke alltid tilfelle. Som regel holder den bare på med å utarbeide en plan for å trenge gjennom ditt forsvar og skade deg livstruende ved neste bading.Men nå lukter i alle fall dyret mye bedre!